First Day Driving Class


Assalamualaikum w.b.t

muehehee.. bahagia aku first day driving class ni
maybe noob kot lambat kan aku ambik?
tak macam diorang yang lain tu bulan januari dah dapat lesen P
jelly mushhh

aku dafta december. computer test early feb
gara-gara system jpj down -_-
berbulan aku tunggu
and mid of feb baru kena panggil untuk kelas teori
phewww
baru pagi tadi dapat call

berkurun aku tunggu!

awal pagi dah aku keluar rumah
pergi airport hantar mummy nak g kuching for meeting
huh
parents aku ni susah jugak nak nampak kat rumah
last week abah g kuching
this week mummy
next week abah g ranau lagi
haduyy
dah laa masa tu ambik result SPM
tak dapat laa abah nak accompany aku
at least ada mummy
syuko laa kan :')

ehh. jauh dah aku ni
okayyy
masa kat airport tu dapat call dari cikgu memandu aku ni
phewww
dia kata dia asyik call aku tak pandai dapat
oh puhleasssssh
no misscalls at all! uhh
sokay. anyway, aku excited! ojyeah

mula mula tu aku jaa
then fortunately, ada MUNIRAH, my lovely besties
yeayyy

kitorang tak ramai kat Lawas ni..
dapat buat macam rumah sendiri
hohohoho
awal awal tu aku blaja moto
abah nak aku ambik lesen moto
in case perlu in the future kan. no harm anyway

adek aku yang bongsu tu lagi pro tunggang motosikal
dah laa since dia sekolah rendah
jelaous!
lagipun aku kat rumah takda sapa nak ajar aku
so, pagi tadi baru aku nak belajar
hehehehehe
alhamdulillah. everything went well

then masa belajar kereta..
first dia tanya, "pernah bawak kereta?"
me,"tak"
okay ni menipu
aku pernah jee. tapi tak la pro
yelaa. kalau kita cakap pernah, dia takkan terangkan dengan terperinci
aku tak nak miss anything
so biar ala ala start with zero

paling best, aku bawak kereta on the road terus
tu tak best lagi
yang bestnya, tempat aku selalu drive!
wohoooo
jalan on the way balik kampung
siap sampai kampung aku lagi
hohoho
mana taknya..
tempat belajar tu dekat je ngan simpang g kampung aku
for sure dengan lancarnya aku bawak kereta
muehehee

sepanjang jalan tu aku ngan cikgu tu chit chat chit chat laaa kan
he's a chinese
first aku tanya, bila aku dapat ambik test ASAP
then chit chat punya chit chat..
dia tanya kenapa nak cepat sangat
aku jawab la kalau ada rezki aku dapat scholarship JAD hari tu, dah kena masuk kolej this april
then dia tanya laa pasal JAD tu
when i told him bout the Japan thingy.. he started a topic
an interesting topic perhaps
pasal bahasa
focusing on chinese
dia kata kalau pandai cina senang nak belajar jepun
dia siap ajar aku bahasa cina lagi
many slang
mandarin, pucau etc
dia cerita pasal tulisan.. siap sebut tulisan jawi bagai
rasanya dekat sejam cakap pasal bahasa cina tu je
but it was awesome!
learning something new maa

yang aku seronok bila cikgu tu kata aku cepat je catch up
"kalau macam ni, dapat la test bulan depan"
hohohohoho
kalau laa dia tau yang aku ni memang pernah drive sebelum ni
hehehehehehehehehee
then sampai litar dia ajar terus naik turun bukit tu
macam macam aku blaja hari ni
wee
aku syukur laa dapat belajar semua tu dalam sehari
kawan aku tak dapat lagi even dia belajar awal dari aku
i mean dia bukan first class for today

btw, masa tengah drive on the road tu, phone aku ringing
aku bia je
eheee. well. you know me
tapi habis je driving, aku tengok phone, terkejut gak aku tengok banyak misscalls
same number kat dua dua phone aku
nombor pejabat dari semenanjung
hmmm
then tak lama lepas tu dapat call dari number yang sama

suara lelaki
hm hm
punya laaa berbunga ayat dia nak tanya aku free tak
rupanyaa pihak maybank
mbhaahahahahhahahahahahaha
kan aku apply scholarship tu
online
tak sangka lak diorang dah process
dia inform yang diorang nak proceed untuk application form aku
just ada masalah sikit
kalau ikut yang online form tu
perlu isi online form tu, then emel some documents
'some documents' tu termasuk salinan application form
aku ingat tak perlu
dia nak aku email hari ni gak
phewww
ada harapan tak ea?
hehehehehhehee
kalau ada rezki dapat JAD scholar tu, in shaa allah aku tak ambik yang lain dah

so, conclusionnya, kalau isi online form tu, pastikan betul betul ikut arahan kayy!
walaupun arahan dia pelik semacam
ikut je ;)

and tonight i'm so happy!
bahagiaa sungguh dapat otp ngan abang
huhuhu
weit weit
not 'abang' ajnabi yeeee
my abang kandung laa
dah lama tak cakap ngan abang
hehehehehe

btw, 8 MORE DAYS !
RESULT SPM ohhhhhhh RESULT SPM!
pray for me!
moga Izzah An Nabilah binti Mudihi dapat 9A+ dalam SPM
Aamiin
*thanks baca a.k.a doakan aku*

then dapat call dari aunty aku, got a new job!
muehehehe

then dapat news pasal friendly match hockey batch aku vs team sekolah
excited!!!!!
dah karat dah ni. pehhh

okayy. done writing my diary for today
muehehehe
berdiary bagai aku ni -_-
bagi aku hari ni best
too much surprises
tu yang gedik sangat nak letak kat blog
even aku tak cerita detail pun kan
suka hati i ler

okay
daaa

May Allah bless

Wallahualam

2 comments:

  1. Hai, scholor maybank tu ada juga saya tgk but yb takbest nyer dia ada income household tu, hadeiii , takleh apply laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually my household pun lebih. but then kan hari tu try apply, then diorang contact nak certain documents tu kata nak further process. so, no harm to try ;)

      Delete