Permohonan online or pos?


Assalamualaikum w.b.t

Just nak share..
Sometimes orang nak ambik jalan mudah nak buat permohonan online je kan..
Bagi aku, korang better buat permohonan guna pos
Tu pun kalau laa dia ada dua pilihan whether online or pos
Why?
ni sumber seniors, kawan-kawan and my uncles aunties
kalau pos, Nampak sikit effort korang
senang nak sertakan sekali semua dokumen yang diperlukan (salinan sijil, result etc)
one more thing..
kalau online.. contoh laa.. scholar/U tu bagi syarat kena at least straight A’s
and if your result ada B, sistem yang awal-awal tolak permohonan korang
yang tak cukup qualifications tu, memang kena tolak mentah-mentah laa
sebab…. tu sistem yang urus..
agak-agak sistem ni ada hati ngan perasaan tak? Belas kasihan?
well.. dunia dah maju beb
semua benda sekarang ni kasi kat computer je kerja.
kalau pos, manusia yang uruskan.. so.. diorang ni ada hati ada perasaan.. mana tau rezki korang diorang dapat pertimbangkan permohonan tu
takyah nak berkira sangat ngan ink printer, stem ngan kos pembayaran nak post tu. Ingat, this is your FUTURE

Your sacrifices and your efforts will worth one day

May Allah bless

Wallahualam

No comments:

Post a Comment