Rezeki Allah yang Tentukan . special for SPM leavers

Assalamualaikum w.b.t

baru semalam dapat result..

ada yang dapat keputusan seperti yang diharapkan.. ada yang tak

Allah Maha Adil lagi Maha Mengetahui

sapa kata orang tak dapat straight A's gelap masa depan? susah nak dapat scholars?

NO. WRONG!

tu semua kuasa Allah yang tentukan. kalau dah rezki kita, takkan lari punya

maybe kita tak dapat straight A's.. tapi ingat.. Allah adalah sebaik-baik perancang
Allah mengetahui yang terbaik buat kita

bagi yang dapat straight A's,
jangan angkuh
jangan sombong
terutamanya pada Allah
dah ucap Alhamdulillah?
sentiasalah kita bersyukur walau apa pun yang kita dapat

sebenarnya, hari ni aku tersentuh dengan perkongsian sahabat tersayang, Adda
so.. ni aku lak nak share ngan korang

dia dapat 6A 4B untuk SPM
guess what.
walaupun dia tak dapat straight A's, dia buat sujud syukur

yang dapat lebiih baik dari tu ada tak kita buat sujud syukur?
tepuk dada, tanya iman

guess what.
Allah tak bagi apa yang Adda nak *straight A's*
tapi Allah bagi apa yang Adda perlukan *cita-citanya*
lepas Adda buat sujud syukur masa dapat result tu, ON TIME, dia dapat call dapat pergi MESIR
Mashaallah

see! tak semestinya perlu straight A's..
as long as we did our best...
usaha bersungguh sungguh, doa n tawakal :)

and this is what she told me :

Amalkan perkara sunat, in shaa allah bertambah rezeki
amalkan surah al-waqiah tiap hari
istiqamah slow slow.
in shaa allah boleh!

it's better late than never kan?
jom amalkan :)
tak perlu kita nak tunjuk tunjuk. hanya untuk amalan diri sendiri :)

biarlah amalan kita ikhlas. hanya Allah yang tahu
Adda was just sharing with us. moga Allah murahkan rezki Adda (n_n)
Adda sedarkan aku, jangan lalai dengan kejayaan
straight A's tak semestinya akan berjaya
straight A's maybe akan berjaya di dunia.
akhirat? sapa tahu. wallahualam

moga sharing ni bermanfaat.
bagi yang tak dapat straight A's tu, kuatkan semangat
Allah will always be there for us
jangan tinggalkan Allah kalau taknak Allah tinggalkan kita

Seek for Allah's help
Allah is the best planner

Moga bermanfaat
sekadar tazkirah dan motivasi buat diri dan rakan rakan seperjuangan

May Allah bless

Wallahualam

No comments:

Post a Comment