Testimonial or 'Surat Perakuan Pelajar'

 

Assalamualaikum w.b.t

ada orang tanya.. apa tu testimoni or surat perakuan pelajar?
how to get it?

mudah je
dia just surat dari pihak sekolah yang mengesahkan kita bersekolah kat sekolah tu..
surat berhenti sekoah and surat perakuan pelajar ni tak sama kayy
BERBEZA
so... pastikan korang dapat surat perakuan pelajar ni
sebab..
kalau nak apply mana-mana scholar or U, maybe diorang mintak ni.


so..
nak dapatkan mudah je
korang pergi pejabat sekolah korang, then jumpa kerani tu..
mintak je surat perakuan pelajar
sekejap je boleh siap ;)

kalau sekolah korang jauh dari rumah..
boleh je mintak emel then nanti korang print je laa
jangan lupa sahkan tau!

okayy

May Allah bless..

Wallahualam

2 comments: